info@dumopolie.be

Tips & Tricks

Hier kan u enkele tips & tricks vinden over polierbeton. Heeft u nog vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Veeg regelmatig dode bladeren van uw poliervloer. Deze bevatten namelijk bepaalde zuren die op den duur vlekken kunnen veroorzaken.

Na de winter kan er op uw vloer een groene aanslag aanwezig zijn, zeker in de schaduw plaatsen waar weinig zon komt. Deze kunt uw het best verwijderen door het schuren met een zachte borstel (kokos borstel). Het best laat u even uw vloer inweken , nat staan. U kan deze schoonmaak beurt ook uitvoeren na een regenachtige periode. Zo is uw beton dan toch al wat ingeweekt.

U kan er ook voorkiezen uw betonvloer te vernevelen met een ecologisch antimosproduct.

Het is aan te raden om uw vloer na de behandeling nog even goed na te spoelen of om te wachten deze behandeling toe te passen enkele dagen voor de regen.

Verwijder vlekken onmiddellijk met water.

Zand en ander vuil hebben het effect van schuurpapier op uw vloer.

Na slijtage van de curing laag wordt uw vloer poreuzer

Er bestaan gespecialiseerde firma’s die betonvloeren schuren, polijsten, impregneren en sealen.

Impregneren heeft als voordeel dat uw vloer niet meer kan afstoffen en verhard ook uw vloer.

Sealen zorgt ervoor dat uw vloer waterafstotend is en dat er dus geen producten meer kunnen intrekken in uw vloer.

Na het polieren wordt meestal uw vloer behandeld met curing compound. Dit is een beschermlaag die ervoor zorgt dat uw vloer trager uitdroogt met het resultaat dat de cement langer kan werken en uw vloer langer uithard. Het enige nadeel hiervan is dat dit product vrij kleverig is en dus ook niet direct verdwijnt van uw toplaag. Deze nabehandeling vertoont ook vaak een witte schijn op uw vloer en is vaak tot een half jaar zichtbaar. Dit herken je door een witte wolkvorming. Ook kan het erop lijken dat er krassen in uw vloer voorkomen. Deze bevinden zich dan in uw curing laag en naarmate deze laag afslijt zijn deze ook niet meer zichtbaar. Op plaatsen waar er het meest zon is en het meest passage is zal de curing het snelst verdwijnen. Advies : even geduld en de curing verdwijnt vanzelf , hoe langer de curing op uw vloer blijft hoe beter voor uw vloer.

Pas na 28 dagen behaalt uw vloer pas zijn sterkte. Daarom vragen wij ook uw vloer nog niet met zware voorwerpen (auto,..) te belasten voor deze 28 dagen.

Zet geen vochtige voorwerpen voor langere tijd op uw vloer.

Dek uw vloer ook niet af met niet ademende folies . De folie zou zich na verloop van tijd kunnen afteken op uw vloer.

Kleefband aanbrengen op uw vloer kan beschadiging aan het oppervlak teweeg brengen. We zagen al vaker dat de vloer op deze plaatsen poreuzer werd. Waarschijnlijk richt de lijm deze schade aan

Er kan een kleurverschil optreden in uw poliervloer buiten vb. er zal een verschil zijn tussen een gedeelte die nooit de directe zon ziet en het gedeelte die in de zon ligt. Een voorbeeld hiervan is een gedeelte die onder een oversteek ligt en het gedeelte die volledig buiten ligt. Ook zien we vaak dat de oversteek zich aftekent in de vloer.

Een mogelijkheid om naderhand correcties uit te voeren zonder dat deze in het oog springen is zeer beperkt.

Wegens de intrinsieke eigenschappen van ter plaatse gegoten beton, welke altijd onderhevig aan krimp- en kruipspanning, is het ontstaan van krimpscheuren nooit uitgesloten.

Het uiteindelijke zicht van een ter plaatse gestorte betonvloer wordt bepaald door een brede waaier aan invloedsparameters. Het is dan ook onmogelijk om de uniformaliteit hiervan te waarborgen

Van zodra een betonvloer in gebruik genomen wordt , is hij onderhevig aan tal van slijtbelastingen (bv. De circulatie van voetgangers, het rollen van wielen, verslepen van materiaal,…)

Wens je ons team te versterken? Bij ons mag je steeds spontaan solliciteren...

Betonverharding is zowel ecologisch als economisch aan te raden door zijn lange levensduur en 100% recycleerbaarheid.

Onze troeven:

 • Persoonlijk advies
 • Jarenlange ervaring
 • Ruime keuze aan afwerking
 • Beste kwaliteit
 • Grote zorg voor uw omgeving
 • Wij staan altijd voor u klaar

Constructie van:

 • Terrassen
 • Plateau tuinhuis
 • Opritten
 • Industrie
 • Bekisting
 • Vloer binnen

Ervaring van klanten:

Zeer tevreden met het resultaat! Met dank aan Birger / Polierbeton Dumo Polie. We mogen wel een beetje reclame maken nji. W.V. (facebook)

Hoi, eventjes laten weten dat we heel content zijn van werk dat jullie hier hebben uitgevoerd. Groetjes H & N (bericht)

We hebben niet de duurste, maar ook niet de goedkoopste genomen, de gulden middenweg. Zijn zeer tevreden ervan. E.S. (facebook)

Brugse Heirweg 177
8211 Aartrijke
Belgium0486/82.19.63

info@dumopolie.be

BTW BE 0540556452

Privacy Statement | Disclaimer | Cookie Statement | © De Sutter & Steelant 2024 | Site by Plenso

Wij gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Meer informatie
Ik snap het!